Wczasy zdrowotne
 

Wafle ryżowe

Sierpień 4th, 2015 | Opublikowano w Zdrowie żywienie

Gdy nasi znajomi podejmują heroiczną decyzję i stwierdzają, że przechodzą na dietę często bywa tak, że prze kolejne dni nieodłącznym ich partnerem staje się paczka wafli ryżowych. Zyskały one szczególną popularność jako produkt dla ludzi, którzy się odchudzają. Ponieważ wykonane są głównie z jednego składnika, rzeczywiście zawierają sporo witamin i minerałów i mogą być dobrym zamiennikiem dla tradycyjnego pieczywa. Podczas ich produkcji nie dodaje się niezdrowych konserwantów. Duża wartość błonnika w waflach ryżowych wpływa na to, że stają się bardzo sycącą przekąską i powstrzymują napady głodu. Znajdziemy wafle ryżowe w bardzo zróżnicowanych cenach oraz z rozmaitymi dodatkami, dlatego na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Co istotne, wafle nie zawierają glutenu, dlatego idealne sprawdzą się dla osób cierpiących na celiakię. Pomimo tych zalet znajdą się jednak dietetycy, którzy uważają że wafle ryżowe nie są dobrym rozwiązaniem i lepiej zastąpić je pieczywem chrupkim. Wszystko zależy od naszej kondycji organizmu.

Skomentuj artykuł

Musisz byćzalogowany żeby móc komentować.