Wczasy zdrowotne
 

Tradycyjna sałatka izraelska

Sierpień 4th, 2015 | Opublikowano w Kuchnia żydowska

Współczesna kuchnia izraelska słynie przede wszystkim ze wspaniałych i odświeżających sałatek, które podawane są jako dodatek falafela czy dań mięsnych. Sałatki możemy komponować z różnych smaków i aromatów, dlatego tutaj jedynie propozycja wyjściowa dla smakoszów, którzy pragną wnieść do swojej kuchni nutkę egzotyki w prostym wydaniu. Aby przygotować sałatkę izraelską potrzebujemy świeżego, zielonego ogórka, cztery pomidory, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, posiekaną miętę, cebulę, sól i pieprz. Sekret polega na tym, by wszystkie składniki bardzo drobno pokroić. Nie musimy ich obierać ze skórki. Tak posiekane i doprawione warzywa można skropić sokiem z cytryny. Możemy przełamać smak dodając troszkę drobno skrojonego awokado. Sałatka jest bardzo prosta i jej wykonanie najmuje zaledwie kilka minut. Zachwycą się nią weganie, wegetarianie jak i osoby spożywające mięso. Kolorowy dodatek na talerzu będzie uwodził wyglądem, aromatem oraz przede wszystkim smakiem, dlatego nie będziemy w stanie mu się oprzeć. Źródło: http://menedzerochronyzdrowia.edu.pl/

Skomentuj artykuł

Musisz byćzalogowany żeby móc komentować.