Wczasy zdrowotne
 

Pierogi z jagodami

Sierpień 4th, 2015 | Opublikowano w Kuchnia wegetariańska

Lato to przede wszystkim czas owoców sezonowych. W sierpniu wszędzie zobaczymy jagody, które można wykorzystać na wiele sposobów. Pamiętajmy jednak, że dania z jagodami niekoniecznie będą dobrym pomysłem, jeśli mamy w planach randkę – bo sinofioletowe zęby nie wyglądają atrakcyjnie. Jeśli jednak nie musimy się martwić estetyką uzębienia, możemy przygotować pierogi z jagodami. Sekret w tym, by przygotować odpowiednie ciasto na pierogi, a potem już można w nieskończoność je lepić. Najlepiej zaprosić znajomych do pomocy i stworzyć pierogowe imperium, przynajmniej na jeden dzień. Przygotujmy duże i przestronne miejsce pracy oraz miejsce na układanie już gotowych pierogów. Warto pierogi, których jeszcze nie wrzuciliśmy do wody w celu ugotowania, przykryć na ten moment oczekiwania wilgotną serwetką – dzięki temu ciasto nie wyschnie, a pierogi pozostaną miękkie i same będą rozpływać się w ustach. Można dodać do nich później odrobinę cukru lub polać jogurtem naturalnym. Oto pomysł na lekki obiad w upalne dni.

Skomentuj artykuł

Musisz byćzalogowany żeby móc komentować.