Wczasy zdrowotne
 

Jedzenie w pracy

Marzec 4th, 2015 | Opublikowano w Jedzenie

Chodząc do pracy musimy być przygotowani na zjedzenie posiłku. Nie każdy ma okazję, aby móc wyjść z pracy do restauracji czy baru na obiad, dlatego też zabiera jedzenie do pracy. Jak to zrobić, aby jedzenie było świeże? Przede wszystkim należy zainwestować w dobrej jakości pojemnik na żywność. Każdy z nich powinien być przystosowany do odpowiednich potraw. Pojemnik na zupę, pojemnik na jogurt czy pojemnik na dania stałe. Warto zwrócić uwagę czy pojemniki można wraz z jedzeniem podgrzewać, czy należy robić to osobno. Jeżeli w pracy spędzamy kilkanaście godzin, warto zabrać ze sobą różnego rodzaju posiłki, które będą odpowiednie zarówno na lunch, jak i na obiad. Do pracy warto zabierać przygotowane wcześniej posiłki, których nie trzeba zmieniać ani przygotowywać na miejscu. Najlepiej, kiedy nie wymagają one dodatkowego nakładu pracy. Warto zastanowić się również nad składnikami, które znajdują się w posiłku. Powinny one być bogate we wszystkie niezbędne witaminy i składniki odżywcze. Dodatkowo do gotowych posiłków, warto zabierać gotowe, szybkie do spożytkowania przekąski. Suszone lub świeże owoce, płatki czy jogurty z dodatkowymi płatkami owsianymi.

Skomentuj artykuł

Musisz byćzalogowany żeby móc komentować.